fbpx

Ja det kan have betydning for dit udseende. Du har måske prøvet at vågne op til ekstra linjer i ansigtet eller et krøllet bryst med lodrette rynker. Disse sovelinjer opstår ofte når vi sover på siden. Her bliver vores bryst klemt sammen og alt efter hvordan vi ligger på vores hovedpude, kan det også skabe linjer i dit ansigt.

 

Soverynkerne forsvinder ikke mere

Når vi er yngre, forsvinder disse linjer normalt i løbet af dagen. Men når vi bliver ældre er situationen en anden. Vores hud begynder nemlig at at miste sin kollagen og elasticitet. Derfor vil vi opleve at linjerne begynder at blive mere og mere permanente.

Den måde du placerer dit ansigt på puden vil vise sig. Nogle sover så de skubber op og får lavet linjer ved øjnene. Nogle ligger hovedet så de trækker hele ansigtet og kæbelinjen ned. Eller skubber huden frem så der dannes lodrette linjer ved kinderne. Så hvis du har linjer her, kan du overveje om du skal begynde at sove anderledes.

 

Sådan kan du undgå soverynker

Det bedste er, hvis du kan sove på ryggen. Så undgår du helt at din hud klemmes sammen og tyngdekraftens kedelige virkning på dit ansigt. Jeg ved at det kan være svært. Vores krop vil så gerne over på siden. Jeg vil derfor dele dette tip, som jeg har fået af en anden ansigtsyogaunderviser.

Observer dine hofter. Oftest stikker den ene lidt mere frem anden den anden. Når vi ligger os fladt på ryggen, vil denne hofte ikke blive så aflastet, som den anden. Derfor får vi lyst til at vende os om på siden for at aflaste den. Træk i stedet benet lidt til dig og put en pude under, så den aflastes.

Du kan også investere i en særlig pude, som gør det nemmere for dig at holde dig på ryggen. Den holder dig ligesom på plads ved hjælp af en fordybning og høje sider. Disse puder tilbyder ofte også en bedre støtte af vores nakke. På den måde undgår du også ekstra belastning, der kan skabe spændinger og i sidste ende linjer.

 

Hvis du kun kan sove på siden

Er det helt umuligt for dig at sove på ryggen, så er der stadig et par ting du kan gøre for at undgå rynker, men i høj grad også asymmetrier i dit ansigt. Igen kan du bruge en af disse særlige rynkepuder. De er ofte formet så du kan ligge på siden uden at skabe linjer i dit ansigt. Den støtter dit hoved, så du i højere grad ligger lidt på bagsiden af hovedet frem for at hele dit ansigt blive mast ned mod puden. Dette kan afhjælpe rynkerne i ansigtet.

I forhold til asymmetrierne, fx at dit ansigt trækker mere ned i den ene side, ja så kan du med fordel øve dig i at skifte side. Hvis du altid sover på samme side, så øv dig i at sove på den modsatte side.  Når du sover på siden, er det også godt at understøtte din krop. Sørg støtte til din nakke og tag en pude imellem dine ben så du ikke ligger skævt med dine hofter. Alt er forbundet, krop og ansigt.

Sov godt!