fbpx

Juletid, juleshopping og julearrangementer. December er en travlt tid for mange. Jeg var selv træt den anden, og mine fødder var ømme ovenpå en omgang shopping. Mest af alt havde jeg lyst til at smide mig på sofaen, men valgte en meget bedre løsning – nemlig et afslappende og opløftende fodbad.

Tag tiden og mærk straks forskellen

Fodbade er ikke noget nyt, men efter min mening undervurderet. Et varmt fodbad med en lækker hjemmelavet fodbadesalt, kan faktisk gøre underværker. Ikke kun i denne tid. Som tidligere zoneterapuet er jeg altid meget bevidst om, hvordan vores fødder er forbundet med resten af kroppen, så der skal passes godt på dem. Her er nogle af grundene til at jeg elsker et fodbad:

 • Giver smukke fødder – farvel til hård hud og tørre fødder
 • Lindrer ømme og trætte fødder
 • Virker beroligende mentalt
 • Kan give en bedre søvn
 • Varmer din krop med positiv effekt på spændinger og booster dit immunforsvar
 • Epsom salt kan hjælpe med at uddrive giftstoffer og tungmetaller fra din krop.

Lav din egen hjemmelavet fodbadesalt

Dagen efter jeg havde nydt et fodbad, så jeg en opskrift på en hjemmelavet fodbadesalt. Jeg bruger allerede essentielle olier i mine fodbade, men her brugte man farve for at give fodbadesalten en flot kulør.

Jeg tænkte straks at det kunne være en skøn gaveide her i julen –  enten som julegave eller værtindegave.

Så jeg gik i gang med at teste og tilsatte lidt ekstra lækkert. Det er meget simpelt at lave sin egen lækre fodbadesalt, og en skøn gave til dig selv eller anden.

Nedenfor finder du opskriften på min hjemmelavede fodbadesalt med lavendel. Lavendel er super til formålet, da den virker beroligende.

 

Opskrift hjemmelavet fodbadesalt

Jeg brugte rød frugtfarve og “Lavender” olien fra doTERRA, som jeg selv forhandler. Kig under doTERRA i menuen, hvis du vil læse mere om disse skønne olier. Den tørrede lavendel syntes jeg at det gjorde fodbadesalten lidt mere luksuriøs i oplevelsen. Men tilføjer også ekstra aroma. Opskriften giver 2 små portioner.

Sådan gør du

 1. Bland salt og bagepulver grundigt.
 2. Tilsæt farve og lavendel olie
 3. Rør igen grundigt til at farve og olie har fordelt sig
 4. Tilsæt tørret lavendel efter lyst
 5. Hold på små glas eller i fine poser

Så nemt er det. Og jeg synes selv at der en super fin og skøn gave at give.

God fornøjelse!

Kh Susanne.png