fbpx

Det er blevet efterår, og personligt elsker jeg denne tid. Både med de flotte farver, solen og den friske luft, men også de mørke dage med regn. Jeg mærker dog skiftet på min hud. Den har brug for lidt ekstra kærlighed i det skiftende vejr, så den ikke bliver tør og irriteret.

Jeg vil derfor starte med at lave en blid exfoliering af min hud, og her vil jeg dele opskriften med dig

Blød hud med honningscrub

En ex-foliering af din hud vil hjælpe den med at fjerne de døde hudceller, så din hud kan stråle igen. Samtidigt kan du tilføre antioxidanter, nære din hud, give den fugt og endda bekæmpe bakterier.

I denne scrub får du tilført en masse af det bedste til din hud samtidigt med at den sliber din hud helt nænsomt, så vil få en dejlig blød hud bagefter. Mandel-mel hjælper med at fjerne de døde hudceller, samtidigt med at den også nærer med olie. Honning giver din ekstra fugt og ikke mindst anti-oxidanter. Honning har ligeledes en anti-bakteriel effekt og reducerer inflammation. Abrikoskerne olie er også med til at nære og fugte.

Opskrift på hjemmelavet ansigtsscrub

  • 4 tsk fint mandelmel
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk abrikoskerneolie (Eller anden nærende olie)

Du kan alternativt bruge jojobaolie eller mandelolie.

Tag lidt af denne scrub og bland den med lidt varmt vand. Gnub den forsigtigt ind i din hud og skyl af igen med varmt vand. Slut af med kold vand i dit ansigt for at fjerne de sidste rester og lukke dine porer.

Beskyt din hud

Næste skridt er fugt, masser af fugt. Jeg laver min egen ansigtscreme baseret på olier. Men uanset hvad du bruger, så vær opmærksom på at din hud kræver lidt ekstra i denne tid. Og selvom det ikke er sommer længere, så er solen stadig hård ved din hud de dage den er fremme. Husk derfor også solbeskyttelse de dage.

Og nu hvor du er i gang, så vil jeg anbefale dig at smøre dine hænder også. Det er et af de steder det er sværest at skjule vores aldringstegn. Så glem ikke at pleje dem også. De små ting kan gøre en stor forskel.

Med dette vil jeg ønske dig et skønt efterår.