fbpx

I dette indlæg vil jeg dele 3 gode råd til kæbespændinger. Kæbespændinger er nemlig ikke kun smertefulde, men de påvirker også dit overskud og udseende. Heldigvis er der mange ting, du helt selv kan gøre for at afhjælpe kæbespændinger.

 

Årsager til kæbespændinger

Men inden du går i gang er det mindst lige så vigtigt, at du prøver at finde årsagen, så du kan forebygge kæbespændinger fremadrettet. Her er et par årsager du kunne overveje.

Er der en fysisk årsag. Det kunne være, hvis du har været udsat for en form for fysisk traume fx. piskesmæld, hjernerystelse eller anden skade mod dit hoved. Undersøg om der er behandling, der kan afhjælpe.

Tænk over dine arbejdstillinger i løbet af dagen. Ofte er vi foroverbøjet og lægger pres på vores nakke. Disse spændinger kan også føre til kæbespændinger.

Hvis du går og spænder uden at du umiddelbart kender årsagen , kan det også skyldes at du er presset mentalt. Du prøver måske at holde sammen på dig selv og dine tanker. Og måske bider du endda noget i dig. Gør noget der kan give dig ro og som virker afstressende.

Dette er blot et par eksempler. Uanset om du kan finde årsagen eller ej, så er her et par råd til kæbespændinger.

 

1. råd mod kæbespændinger

Her er en ansigtsyogaøvelse du kan lave, der afspænder dine kæber. Du skal bruge et sæt spisepinde! Eller noget der ikke er helt hårdt, men tykt. Det kan også være en vinprop, som du har delt midt igennem.

Sådan gør du:

1. Placer pindene bagerst i munden mellem kindtænderne
2. Luk LET sammen omkring pindene med tænderne. Bid ikke hårdt!
3. Hold det i min. 5 minutter
4. Gentag i modsatte side

Jeg advarer, man kan komme til at savle. Men ellers er det nemt og du kan jo lave den for tv’et. Når du slipper vil du opdage at du allerede er mere afslappet. Tag gerne et før og efter foto og se forskellen.

2. råd mod kæbespændinger

Lav akupressur. Der findes flere gode punkter du kan stimulere i dit ansigt for at afhjælpe kæbespændinger. Her er 3 du kan starte med.

Du kan lave akupressur ved at lave et fast tryk med dine pegefingre i 1 minut i punktet. Husk at trække vejret stille og roligt imens. Husk at drikke vand bagefter. Her kan du se de 3 punkter. Men føl dig lidt frem. Punkterne vil være ømme.

 

3. råd mod kæbespændinger

Vær opmærksom på, hvordan du bider sammen og placerer din tunge. Når du slapper af bør dine tænder være lidt fra hinanden og ikke sammenbidte. Hold i stedet din mund lukket ved at placere tungen oppe i ganen og lav et lille sug.

Dette kræver øvelse og opmærksomhed. Jo stærkere din tunge bliver, des nemmere bliver det. Og som en bonus vil det også have en opstrammende effekt på din hals og kæbelinje.

God fornøjelse med øvelserne!

Kh. Susanne