fbpx
Det er ferietid for rigtigt mange af os lige nu. Nyd det, det er sikkert tiltrængt. For kender du det med, at glemme sig selv midt i hverdagene? Vi vil så gerne og har så mange planer, men indimellem drukner det hele. Nu er det så ferie, og vi har tid, men måske bliver din liste også hurtigt fyldt af “burde”-ting. Mit råd er istedet at mærke efter.

 

Hvordan har du lyst til, at forkæle dig?

Hvad har du egentligt lyst til her i ferien – og så gør det! Tænk på hvad gør dig glad, og hvordan kan du forkæle dig selv. Der er masser af inspiration at hente i disse dage, ja også fra mig. Men glem “burde” og vælg indefra.

Jeg vil udvide min daglige morgen- og aftenrutine med ansigtsyoga her i ferien. Nyde tiden til fordybelse og lave de øvelser, der gør mig glad.

 

Jeg laver en ansigtsmaske fordi…

Jeg har bestemt mig for, at forkæle min hud i ansigtet, ekstra godt her i ferien. Den elsker ansigtsmasker, og det gør jeg også. Samtidigt elsker jeg følelsen af at tage MIG seriøst, ved at jeg passer på mig selv.

Vores hud elsker en ansigtsmaske, fordi den øger blodcirkulationen i ansigtet, neutraliserer huden, udrenser, tilfører fugt, trækker vores porrer sammen. Alt sammen noget, der gør vores hud flottere, blødere og forebygger rynker. Bagefter kan du straks se, at gløden er tilbage i dit ansigt.

 

Derfor får en ansigtsmaske vores hud til at gløde igen

Når vi bliver ældre, bliver vores hudcyklus længere. Det betyder, at huden langsommere udskiftes. Resultatet er, at vores hud hurtigere kommer til at se grå og kedelig ud. Ansigtsmasken er med til at speede processen op og hjælper med udrensningen, så vores hud igen kan stråle. Præcis som når vi laver ansigtsyoga.

Du kan lave en helt simpel, men effektiv ansigtsmaske ved at bruge græsk yoghurt. Så uanset om du er på ferie syd på eller hjemme i Danmark, så er jeg sikker på at du kan få ingredienserne ved den lokale købmand.

 

Græsk yoghurt er din huds ven

Græsk yoghurt er den perfekte ansigtsmaske. For udover de almindelig fordele ved at pleje din hud med en ansigtsmasken, så har yoghurten disse særlige egenskaber:

  • En rigtig god kilde til at tilføre din hud fugt, så den bliver flottere og stærkere.
  • Mælkesyren hjælper desuden din hud med at fjerne døde hudceller uden af irritere den. Som et resultat får du en mere glødende hud.
  • Har du akne eller bumser, er yoghurt også rigtigt godt. Yoghurt virker både anti-inflammatorisk og anti-bakteriel
  • Zinken i yoghurten har en gavnlig effekt på de mørke rander under øjnene

Simpelt og effektivt. Vil du give den lidt ekstra godt, så put lidt honning i hvis du har det. Honning giver ekstra fugt og hjælper din hud med at holde på fugten – det forebygger rynker. Honning har ligeledes en anti-bakteriel effekt.

 

Fugtgivende og plejende hjemmelavet ansigtsmaske

Så opskriften er helt enkelt:

  • 2 tsk. græsk yoghurt
  • Evt. 1 tsk. honning

Rør det sammen og masken er klar. Påfør masken i ansigtet og lad den sidde i 20 min., hvorefter du skyller den af og dupper forsigtigt dit ansigt tørt. Bagefter kan du påføre din ansigtscreme. Læs også mit gode råd til påføring af ansigtscreme her.

Det her var mit bud på lidt forkælelse i ferien, men mærk efter hvad du har lyst.

Rigtig god ferie ♡