fbpx

Vi bruger vores ansigts-muskler helt ubevidst igennem dagen. Derfor har du helt sikkert også med tiden skabt nogle uhensigtsmæssige vaner, der skaber linjer i dit ansigt.

En dårlig vane, som fx. at løfte dine bryn når du taler. Det skal du stoppe med!… Altså hvis du gerne vil reducere linjerne i din pande.

Rynker kan afspejle dine følelser

Men, det er faktisk ikke kun dårlige vaner eller livsstil, der kan skabe rynker. Vidste du, at dine følelser også har betydning for, hvor og hvordan du danner linjer i dit ansigt.

Når vi er fyldte af en følelse fx. vrede, så følger der oftest et ansigtsudtryk med, som helt automatisk er med til at skabe linjer. Et eksempel er følelsen af vrede.

Denne følelse får os helt automatisk til at klemme brynene og øjnene sammen og måske spænder du også i kæben eller munden. Dette skaber linjer i dit ansigt fx. mellem bryn, smilerynker ved øjnene, folder fra næse til mund og rynker i læberne.

 

Dine muskler er lærenemme – desværre og heldigvis!

Din muskler husker dette udtryk, og selvom du måske er videre, husker dine muskler udtrykket. Men overvej lige om du ER videre. Måske er du stadig fyldt af nogle uforløste følelser, eller er præget af livsbilleder.

Ansigtsyoga handler også om at få skabt opmærksomhed omkring disse følelser også. Ved at undersøge dit ansigt kan du få en indikation på, om der kunne være særlige følelser, du bør arbejde med. Ved at gøre det kan du reducere og forebygge linjer.

Og det gode er, at når du har skabt nye vaner, ja så husker dine muskler også det istedet!

 

Dette afslører dine rynker

Udover de naturlige ansigtsudtryk vi anvender i forbindelse med en følelse, kan du her se, hvad den kinesiske medicin mener kan ligge bag dine rynker i ansigtet.

——————————-

Rynker i panden: Linjerne er ofte forbundet med mange bekymringer, en tendens til overtænkning eller angst.

Rynker mellem brynene: Linjerne forbindes med bekymringer, ubeslutsomhed og vrede. Måske føler du dig fyldt op psykisk (eller fysisk), og du kan have en tendens til at vende tingene indad.

Smilerynker: Linjerne er forbundet med glæde, men også med vrede og frustrationer. Har du en uforløst vrede, som istedet vender indad, kan det give spændinger og stoppe flowet af blod (næring) til området, hvilket bidrager til rynker.

Rynker/poser under øjnene: Det kan indikere en dyb sorg eller et meget stresset liv. Husker du mon at nære og passe dig selv.

Rynker fra næse til mund: Linjerne er forbundet med tristhed og vrede. Måske er du skuffet eller trist over oplevelser her i livet.

Rynker fra mund til kæbe (Hængekinder): En følelse af lidelse, tristhed og sorg og derfor måske også har svært ved at smile. Men også angst. Disse linjer hænger i høj grad sammen med vores hals-muskler, som er vores mest sårbare område. En spændt hals kan være tegn på, at man vil beskytte sig mod omverdenen.

Rynker ved læberne: Linjerne kan være forbundet med bitterhed og manglende anerkendelse af det gode her i livet. Samtidigt en tendens til at glemme at nære sig selv fysisk og psykisk.

——————————————–

Så tjek lige dine rynker og folder, der kan måske ligge mere bag end blot dårlige vaner?